It's not about where you've been, it's about where you're going *


Vinter, höst och vårväder - allt på en och samma dag.
Vädergudarna försöker nog spela oss jordbor ett spratt emellanåt.

Så under större delen av dagen fick vi hålla oss inom fyra väggar väl uppe på hästryggen.
Hästarna var samarbetsvilliga idag, stora skimmelstoet e. Santa Cruz hade väl inte den bästa av dagar. Stämplade mig två gånger, en på vardera fot, aj. Men med lite jogging i ridhuset för att se att hältan försvunnit tinade hon sakta upp;)
Karl med Q är alltid en upplevelse att sitta på! Energisk till tusan och schvungiga gångarter kan inte bli mer än bra.
Lilli och jag fick bägge kämpa. Har märkt att släppen man efter lite ett pass, har man det i nacken under nästa -.-
Spektakulär dam det där, men fick henne verkligen där jag ville - tog stöd i handen och var aktiv i bakdelen utan att bli framtung.
Fille börjar vi bygga upp muskler och kondis på. Mycket av- och igångsättningar, volter för att få honom komma fram till bettet och följa skänkeln. Men det är ytterligare en trevlig Carefulavkomma:)
Joggade Magnus stjärna på utebanan. Med ridtäcke på var det acceptabelt.  Tusan vad vinden tar!

Vera var amazing idag!
Fick henne i låg form där hon stadigt kunde arbeta i taktmässig kort galopp. Mysigt!
Övade lite på slutor och det är lite trixigare att flytta undan höger skänkel. Men skönt att känna att hon är så pass med för att inte blivit seriöst trimmad på x antal dagar.
Fast det är ju en filosofi som utvecklats speciellt med tanke på att det är ett äldre, kunnigt sto jag har i min ägo numera - det gäller att hålla hennes humör uppe, kan gärna tjura ihop sig emellanåt;)
Sen är det ju inte bra för någon häst att ha 5 av 7 dagar markarbete, typ, utan försöka variera ridningen.
Har märkt en stor skillnad i damens attityd till arbete sen dess att det har blivit möjligt att rida på fälten. Galoppera raksträckor är +++++
Hon behöver dels ha en framåtbjudning som kan anpassas till banhoppning - för ju högre hinderna blir desto mer snärt och spänst i galoppen behöver hon för att inte behöva ta i, hoppa rakt upp (för stanna existerar inte!) för att landa och hamna på noll i galoppen igen. Nej det är ett arbete som jag ska se till att få gjort så det blir "så enkelt som möjligt" när vi kommer till tävlingar:)





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback