You don't need to beg babe *

Goodbye 29e februari, trevligt att ha dig här, ses om fyra år igen.

Gårdagen fick jag hoppa de två nya - en typ nybliven valack på 5(?) år, mkt trevlig, lite hingstbus emellanåt, dvs med glimten ögat. Bruna stoet, 4isch, vinglig och sensitive i munnen, men hoppar som varje hinder är med i en GPklass - blir bättre med rutin och lite träning :)
Träning i Björka med 6 hästar.
Jag och Bella med vars två-
Challe och Nova var superduktiga! Okej liite partisk kanske men Challe är ju grönast jämfört med Nova, så en guldstjärna i kanten får han:)
Campari var också jättefin, riktigt schvung han får till med ryggen och bakdelen numera! Detaljer från min sida som ska få samspelheten att bli bättre - som att när tid finns under en bana, att kunna lätta på handen så båda två kan slappna av.

Idag löshoppade vi under förmiddagen-duktiga bebisar!!
Lite ridning medans cheferna var iväg och tränade med ett annat gäng.
Vinkade adjö och lycka till till Sanna&Blanca!

Ny månad, bättre väder=bättre humör=bättre förutsättningar :)
Godnatt!


Kom tillbaks denna världen är så underbar *

So nice med en ledig dag att det fick firas med... Att inte göra ett skit!

Vera fick sig en promenad och i optimismens tecken började vi utomhus-regnblandad snö satte stopp för det så fortsättning följde under tak :)
Uppladdning inför Helsingborg påväg!
En 120 på lördagen och så är kvalningen för Falsterbo på G.
Inga för stora förhoppningar är väl nyckelordet-sätter som sagt bra tävlingar med bra underlag i fokus så kommer inte kunna konkurrera poängjägarna som rider&sliter på alla de möjliga banor.

För övrigt så är det lite segt med bilduppladdningen genom appen så får vänta några dagar till...

Veckoplan för Vera:
Måndag: promenad
Tisdag: longera
Onsdag: vila (promenad?)
Torsdag: jogga bibehålla damens glädje;)
Fredag: rida med fokus på lydnad och galopp
Lördag: tävling Helsingborg
Söndag: tävling Helsingborg (hjälp) Vera vila?

For now,
Godnatt


Euphoria *

Älsklingen var fantastisk på tävlingen!
En nätrullare på insprånget i kombinaten - kunde förberett henne bättre och tittat på hindret tidigare så hade vi inte hamnat så nära.
120 bjöd på sina svårigheter, ettan stod lite klurigt(svårt för hästarna att se det i tid) fram till tvåan som var 6 framåt, men problemet var hur man kom över ettan. Så det var några ekipage som slog ner det ena eller andra, eller båda.
Vi klarade allt med bravur, distanserna klockrena och hon hoppade fint:)
Rev nästsista, typ lägsta räcket på banan :P lite surt men tar på mig det litegrann- tappade fokus-vilket var lätt hänt då vi hade nollan i handen..
Men oj vad jag har hopp för oss!
Fina Vera<3


Underneath my skin there's an eagle *

Okej såhär otroligt segt internet, men gör ett försök. Träningen igår gick jättebra:) Hon var väldigt pigg och lite borta i tankarna emellanåt - men så med på alla noter och snabb i benen, Och fina språng! Klurigt som tusan hade Magnus byggt upp det. Bagheerakrysset över medellinjen sen vidare och högersväng till vågplank vidare på bruten båge på fem i balans till oxer på diagonalen - tre till oxer och tre korta steg till vattenmatta - Bagheerakryss åt höger igen båge på fyra till vattenhinder för att sist komma runt kortsidan och hämta räcke-räckekombination. Tråkigt att inte kunna komplettera med bilder eller videon jag tänkt att lägga upp. Så går det när man "använder upp" sin internettillgång på iPhonen .... trots att jag har det dyraste. Vad ska jag tolka det som??

You can try but never break me *

Från gårdagen:

Det var väl attans att när man förberett Verisen med rena ben/hovar och svans så blev det ingen hoppning idag ... Osäkert om det blir för Leif, men inte misströsta-det har byggts upp en ordentlig bana i ridhuset minsann så vi ska nog få vår träning allt!

Höger höft och vänster axel börjar klabba ... Huggande smärta som jag försöker uthärda med hjälp av spikmattan - känslan när man har legat på den i x antal minuter och musklerna bara slappnar av och försvinner nästan i någon trans. Gudomligt skönt! Nästan värt att klämma in under varje lunch.

Aja men lite veterinärtid och hovslagarbesök, lite ridning på det, tål att nämnas att det blev trav några varv runt hagarna i eftermiddags, det börjar vända-och sen var tisdagen gjord.


You came like a thief in the night and stole my heart *


En stor kopp kaffe senare börjar kroppen vakna till liv.
Börjar se bortom snö och kyla i och med den drastiska väderförändringen -  blött som fan jovisst men snön sa jag hejdå till ... trodde jag -.-
vad mötte mina ögon när jag gick ut ur mitt krypin?? vitt på marken...
suck'


Planen med min lilla häst idag blir att jobba igenom lite grann, med tanke på hoppning i morgon :)
Har egentligen ingen akilleshäl fina flickan, men hon är ju stor med gigantisk trav så hon behöver komma ihop.
I galoppen fortsätter vi jobba med ökningar och att snärtigheten bibehålls oberoende tempo. 
Just i hoppningen så behöver hon aktion i galoppen - för att inte bara hoppa högt och landa i obefintlig galopp. Det är inte problemet för hon kan hoppa hus och med det hjärtat hon har så stannar hon aldrig - så för att gynna vår långtida relation så behöver jag hjälpa henne med denna lilla parantes och det i sig gör att distanserna kommer enkelt.

Det var du som fick min fallskärm att vecklas ut *


Kom på mig själv att känna bortfall av känslan att hoppa Vera, som på träningen för Leif häromveckan
och att jag sen kände sug efter att tävla. För med ett leende, sittandes på Contador, 5e och sista hästen för dagen, sneglade jag på min underbara fantastiska karaktärsspinnande högkarismatiska internationellooking Vera som promenerade runt med min fina lillasyster som vill spendera sitt sportlov med att förkorta våra arbetstimmar markant! En eloge till dig<3


Så det blir en pay&jump även för vår del på tisdag. För även om älsklingen är stor så tar hon faktiskt bara upp en spilta. Hade faktiskt lite undringar innan första starten huruvida hon skulle funka att ha i vår trailer, normalhög i tak. Visst det syns att vi har en häst däri men hon behöver inte så med krökt nacke under resan.

Idag fick jag motionerat mig själv i samma takt som hästarna.
Roligast får jag nog säga var Lilli, även om hennes caprioller i början av passet fick mig att inse att en dags vila med 10 min övning i skritten inte var nog för denna damen! Så lite longering för att få henne att ruska av sig det värsta överskottet och så var hon jättefin att sitta på:)
Jobbade med bommar - länga stegen efter och korta upp innan - kul att hon har en så pass rund galopp fast kroppsformen inte är så gynnande.
Okej, delad förstaplats med Campari, hoppade lite för Magnus tillsammans med Bella på en ny stor, orutinerad, okomplicerad skimmelmadam. När jag väl fick till tekniken att rida med fingertopparna och inte skydda honom för mycket (rattande och balanserande av honom innan hinder) då han har kommit till det stadiet att man kan kräva av honom att se upp lite själv och att göra misstag - för att lära sig av dem.
Och i början har han sån energi i hoppningen, fast han gärna smyger intill så har han väldigt explosiva bakben!


Framsteg vad det gäller inridningen av "våra" treåringar går stadigt framåt. Igår hängde vi på dem i boxarna och snurrade runt. Duktiga!
Idag skulle vi ta steget att ta dem upp till ridhuset - Kamila är väldigt beroende av Phoebe - så det var ganska tålamodskrävande att vänta ut det stadiet att hon skulle fokusera sig på mig, bli lugn i kroppen och börja greja med munnen (tecken på avslappning och trivsel i situation). Faktiskt coolt när man bevittnar hästen som kommer över den där barriären:)
Så än finns det hopp!
Kanske om 2v är det uppsutten ridning som gäller??



It's taking me higher off the ground *

Isgata överallt så det blev skrittmaskinen som fick gå varmt idag.
Bebisarna blev ridna och samtliga skötte sig super fast det stod en stor traktor i ett hörn!
Satt även på Clinelli i trav idag, lite nervöst att sitta på henne allt-var ju ett tag sedan sist, fast jag galopperade henne då.

Kunderna börjar komma igång också.

Vera och jag joggade tillsammans med Magnus och Contador. Hon var fin:)


Nobody knows *

Sådär lagom till sängdags så ska man influeras av elektroniken runtom en...
Men dagen har varit bra, bjudit på enorma utvecklingssteg hos hästar jag inte suttit på ett tag. Hugo var stadigheten själv, inte mera liknelsen pansarvagn!
Casanova har börjat hitta formen:)
Det andra har blivit bättre i takt med att han har byggt på muskler och förbättrat sin kondition/flås.

Red Vera idag också, hon var fin och med på noterna men hade tendens att hänga liite i vänsterhanden, men lös och ledig i kroppen så det är väl en sideffekt med att inte ridit på några dagar... Iaf hoppade några gånger på krysset över medellinjen på volt och det funkar bra, lite disträ men det var mycket på gång i ridhuset.


Nights like this you will never be alone *

Olof var i ridhuset och hoppade några unghingstar - samtidigt red jag och Bella på Challe&DD - miljöträning big time!
Med tanke på hur väl allt funkade förra hoppasset så hade jag så fel av mig förhoppningar ... I grund och botten så är det naturligt att det går upp och ner jämt och ständigt när man har med gröna små hästar att göra, men vi fick avsluta på bästa sätt, fina språng i kombination på diagonalen:)

Nyttig och effektiv träning efter lunch på Campari, kontakt på yttertygel och aktivera med ytterskänkel, men ge innerhanden - så han hittar sin egen balans. Bom var lagom först i början, men vi hoppade kryss på medellinjen med galoppbom innan och efter och det gjorde han jättebra:)
Kom verkligen underfund med hur jag ska arbeta vidare med hans utveckling!

Tog Vera efter hästar&fodring
-
Tömkörde henne typ en halvtimme och hon var fiin:)


I hope you don't mind, that iI put down in words *



(mörkblått ofc!)

Juste, snälla mamma har satt in annonser på täcken som numera är för små för min "lilla" häst
och lyckades göra en bytesdeal med mitt underbara, snålt använda Zonetäcke.
Bytade bort 145 och fick 155 istället - det ska väl passa damen!
Fattas bara att inhandla en hals också - känns inte fullt så onödigt med tanke på den hårda kylan som inte verkar vilja dra sig långt långt bort än på ett tag.




Wishing wells are made just for echo a dime *


Har med en huvudvärk som kan liknas med att sitta fast med huvudet i ett skruvstäd, verkligen känt avsmak för att sitta och fokusera vid en datorskärm.
Men efter en ledig dag så nära inpå den förra så börjar jag känna mig som människa igen.


Gårdagen bjöds på hoppning i kvadrat.
Började med 4åringen e.Careful och OMG vilken fröjd det var att sitta på honom. Inga bockningar eller gliringar i försök att komma undan arbete - utan full fokus på sin uppgift och vilken energi han har sedan:)
Superkul att hoppa honom verkligen - båda cheferna tyckte att både jag och Bella lyckades mycket bra med våra smärre gröna bebisar - "Nova" får se upp om förstaplatsen att vara långt kommen!  DD & Challe kommer med stormsteg.


Campari hoppade jag för Leif när han kommit och med tanke på de små framstegen som vi hade under kursen som det senast var vi hoppade så hade jag inte de högsta kraven. Under framridningen var det mest att jag ville att han skulle svara för mina kommando direkt, och inte 2 sekunder senare - akilleshälen tillsammans med brist av styrka i bakkärran vilket medför många svängar i korsgalopp.
Men ojoj han har verkligen steppat upp sig, eller så var det just det att jag inte hade några jättekrav - för även om han har lätt för sig och hoppar bra så är han samtidigt väldigt grön. Men det funkade mellan oss denna gång!
Visst han blev trött och ett missöde in i kombinationen som resultat av att jag vill korta upp honom mer än vad han klarar av, var det enda som inte flöt på. För fast jag märkte av hans mjölksyra i slutet av den relativt långa banan så hoppade han ändå väl och visade sin goda vilja - fin pojke!


Casino hoppades under eftermiddagen och det var ju ett tag jag ens hoppade honom... Vilket syntes och märktes tydligt i början -.-
Han är en speciell kille med sin egna speciella hoppteknik - men det krävs ändå ingen speciell ridstil på honom.
Så en lång och konfunderande histora betydligt kortare hoppade  vi ett varv, som var pressande från min sida, för att komma till insikt att det inte var det bästa sättet att locka fram de braiga sprången som han faktiskt har.
Så sista rundan, förkortad sådan - satt allt perfekt! Som det skulle fungera direkt i början om jag hade varit mer lyhörd och känt efter hur mkt jag ska rida på.
Suck'
Fast som det diskuterades så är det bra att man får ngn sorts aha-upplevelse så att man inte vänjer sig vid att allt går som på räls (kanske ingen risk men ändå).


Ja, men idag har jag ridit Vera lite, inga tecken på stelhet eller ngt efter gårdagens ofrivilliga vila - hälsan sa stopp.
Hon var väldigt ledig i sidorna och problemen att göra slutor&skänkelvikningar undan höger skänkel - som bortblåsta! :)
Fina fina flickan<3
Så kul att varje pass verkligen får mig att inse varför jag har strävat efter något mer. Nu har jag det och motivationen samt glädjen att se fram emot morgondagen infinner sig efter varje pass.
Har jag nämnt att jag älskar den hästen ??

busunge<3

Tears don't mean you're losing *


Sångerska med power.
Video med känsla.
Gåshud.

Jag kämpar, sliter, svettas, kämpar, sliter, svettas *


Varm vetekudde vaggar in mina axlar och nacke i ett varmt välbefinnande - smärta lite här och var efter flygturen på "Lilli"
Hoppade kryssoxer mot kortsidan och som alltid så hoppar hästarna lite väl och mkt upp just första gången.
Hade inte kortsidan och en tvär sväng befunnit sig så tidigt hade jag nog fått balansen, men all tyngdpunkt i vänster stigbygel. Sargen var nära men det blev magplask i sanden - hjälmen höll trots att jag kände den tryckas emot huvudet. Kan nog säga att det finns ett behov av en ny.
Magnus hjälpte mig upp och beordade mig att sitta och vila - satt upp efter sanden borstats av från alla lager av kläder, typ.
Men kan inte klandra henne eller att hon har det som ovana att bralla efter hinderna, det var ett tag sedan hon hoppat och det märks på henne att hon tyckte det var superkul:)

Men för att återgå till dagen,
ledig - sova till halv 10 -
vänta på Leif som skulle hålla lite träningar i ridhuset (det enda i kretsen som inte har frusit) så vi skulle bygga om lite.

När det var Veras och min tur var mina små tår lagom okännbara, men vad gör det?
Kan ju bara säga att jag nu har upplevt den totala blizzen av att känna enkelheten och glädjen efter att ha hoppat 120bana med diverse svårigheter.

Hinderna kom tätt, det var en relativt lång bana, men den gav inte utrymme för något annat än att fokusera på kommande hinder.
Vera var exceptionellt fin! Och jag satt på ryggen, gjorde det jag skulle, hjälpte henne fram till hinderna med en snärtig galopp och alla distanser bara kom som på ett silverfat. En runda på banan var vad som behövdes -
Jag kan ärligt säga att jag är reserverad på hästryggen, eller var, för vad Vera har fått mig att bli...
Ett stort leende och nöjd(!) med mig själv. För en gångs skull är jag den som tränandes anhöriga berömmer mig för en fin häst och hur bra vi ser ut att trivas med varandra. Det känns i hjärtat.  
Och hade det inte varit för de underbara cheferna och till-110%-stöttande-föräldrar jag har, så tror jag definitivt inte att jag hade suttit med en sådan guldklimp i stallet.


Call it what you want *

Fått ridit 6 stycken idag, så kroppen ville prompt ha mkt mat!
Lite matkoma sådär innan sängdags.

Vera och jag promenerade till egenvald musik, mys sådär på kvällskvisten.


You said we would die together *

Glömde nämna passet på Vera under gårdagen:
Fantastiska häst!
Började med att ta bomserierx2 i trav och förvånansvärt så tog hon det bara i trav;) samma sak i galopp, spänstig och lugn i handen.
Numera är varje pass på henne ett glädjemoment!

Satt på DD igår kväll också, Gud så fin han har blivit:) så lugn och stadig för att bara vara 4 och grön. Gick över bommar och det gick bra, inte överhuvudtaget spänd eller lättstressad som han var under förra säsongen.

Carefulsonen Challes tur idag, bockmaskinen har tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen - balanserad i alla gångarter, så fick även han trava över bommarna:)

Nya hästen, (benranglet) var superfin idag! Och även så börjar hullet sakta men säkert ta sig...

Snart dags för andra halvlek och sen ska jag kurera mina slitna och spända axlar-spikmatta!


The lions roar *


Lite smärta i övre sidan av underarmen - med en hammare i handen blir det lätt så - och så var det med den där pricksäkerheten, blåmärke höger hand, precis bakom tumfästet - dragpunkten om man missar slaget. Aj.

Fick fixat Bosse idag som tillbringar sista natten med gänget. Lite sorligt, det är inte förrän nu jag har listat ut den långbenta herren och fått njuta av att sitta på hans rygg.

Får väl säga att det blir väl skönt att ha cheferna hemma på gården igen. Fast hade vi fått köra traktorn för Magnus så hade det låtit annorlunda!

Att rida på Vera nu efter behandlingen var faktiskt en skillnad,  mest i högervarv.
- Trots att hon vilade igår, så trodde jag att hon skulle vara knall - icke då, välformaterad energi så kunde inte låta bli att testa lite sidvärtsrörelser i trav och galopp och så fiiin hon var :)


favorit<3

Please take my heart *

Håkan var här och tittade på några hästar, bland annat Vera - muskelspänningar och sträckt i bröstryggen men inget farligt så att säga :)
Spenderade eftermiddagen att hacka is ur hinkarna i maskinhallen - kul'
Vädergudarna får GÄRNA låta värmen komma tillbaka!

Sista morgonen "ensamma" innan cheferna kommer hem - skönt då det framkörda höet är slut samt på lösdrifterna, pelletsen börjar sina i tunnorna och så var det spånet, det oändliga arbetet av att köra spån, extra jobb nu när det yttersta laget är stenfruset! Näe det är ett jobb för Magnus och traktorn vill jag påstå.

Nu säger jag äntligen godnatt!


Ser du solen bakom molnen *


Det var verkligen inte jättemycket som var i vår lyckas tecken idag.
Ytterligare ett fruset vattentillhåll, men får hålla tummarna att det är ett löfte som kan hållas när
det sägs att det ska börja vända åt mildare grader.
Det är ganska svårt att hitta motivationen att kämpa sig igenom dag efter dag som det är nu -.-
Som tur har jag mitt lilla glädjekorn i slutet av varje dag.
Om man kan bortse från det lilla lilla missöde som handlade om vårt försök att stänga kylan ute, dvs spika upp täcken och filtar.
Det gick bra att ta oss in i stallet för att göra oss redo för ridturen, men att komma ut var desto trixigare!
Lilla stora envisa sto !
Men skam den som ger sig, en grep att hålla den gigantiska V75filten uppe och bana fri väg genom porten och en Vera som tryckte sig mot mig så kunde vi komma upp till ridhuset och arbeta lite.
Underbar att sitta på idag, lagom mycket energi som jag enkelt kunde kanalisera till övningar av mitt val.
Joggade lite lätt i trav&galopp - lite ökningar och minskningar, byte som är lite mer markbundna än de av hennes natur;) och så skänkelvikningar halvt igenom fram och tillbaka lite. Vänster går som en dans - höger behöver finslipas.
Fortsatte testa med Brunos gamla Nathepelham och jag vet inte, det blir så enkelt att verkligen få henne på bakbenen och mer ihop:)
Men tror kanske att det kan bli aningen för skarpt att hoppa på (?)
Går som det är nu på ett tvådelat eggbett - skulle dock vilja prova ett tredelat - ligger lite bättre i munnen.


                                        

Det måste kännas i ditt hjärta på riktigt *


Vad gjorde ni i lördagskväll??
Ah nä inte så mycket, konkade vatten till ett törstigt kompani i maskinhallen.
Två värmefläktar som ska gå på högvarv imorgon så slipper vi kanske upprepa den proceduren!

Men har ialla fall aktiverat några hästar var.



Spontanbesök är den bästa sorten!
Kom upp till en nystädad lägenhet av mamma - hemgjorda köttbullar+sås från mormor.
Nu sitter jag här i soffan, lagom trött.
Lördagen gjord.


It's a magic number *


Ja fyfan, inte börjar våren nalkas än på ett tag ...

Produktbild Häst, MC
Hittade äntligen tränset jag ska köpa till Vera, som avbrott av mitt fina klinkerträns från Treadstone :)

Inköp som läggs på Falsterbohyllan är en förbygel med lågt fäste.
Har min gamla Dyonbricole som jag hoppas ska passa!

Longerade damen idag, rejäl höjd med bakbenen når hon - tror jag har listat ut att hon inte tycker om bakskydd som ser ut som små senskydd - har ett par svarta från Eskadron som jag nog ska vara försiktig med att använda de dagarana jag anar en liten djävul bakom örat ;)


Kommer för övrigt inte palla med om det ska bli hemskt mkt mer kallare!
Idag var rysligt kallt - dunjacka över dunväst över fleecetröja över tjocktröja över långarmad över tshirt över linne ... och överkroppen var väl det "minsta" problemet.
suck'



And then I go and spoil it all by saying something stupid, like I love you *



Brustabletterna med C-vitamin gör nog sitt, fast solen skiner som aldrig förr på den snötäckta marken.
Så då är det något visst med den kylan som biter i kinderna, när ögonen kisar under solen, man blir glad i kroppen faktiskt.
Hade nästan liite dåligt samvete när jag smet inom Vera för att kolla att hon var varm och hel.
Men lite hö och ett löfte om aktivering under morgondagen så såg hon glad ut. Okej, en morot fick hon också;)



Är för övrigt supertaggad inför tävling, nästan lite pinsamt med tanke på att det är några veckor tills nästa -.-
Skulle tagit en klass i Lillhagen, men med tanke på den osäkra väderprognosen så kommer framridningsmöjligheterna vara mindre.
Men iaf, Skaberjsö följt av Flyinge och sen en klass i Helsingborg.
Så, väl planerat, bra tävlingar och en klass, med undantag för Skabersjö.
Hög standard är det som gäller numera för denna pärlan!


I'm sorry but you deserve the same thing *


Åkte inom Bengts efter väl utfört arbete:)
Kom över en fin jacka från Mountain Horse - med ordinarie pris på strax över en tusenlapp,
halva priset var väl överkomligt!
Ett par sporrar trillade ner i kassen också - blir så när ens sporrar knäcks av kylan -.-

Snön börjar ju trilla ner på marken, rykten om att graderna ska sjunka ännu mer gör att arbetsmoralen
bara stiger och stiger, jojomen!!